Listopad 2013

Rhyne And Reason / 2.část

29. listopadu 2013 v 11:32 | Wolfi |  Rhyne And Reason

Běžím za Zaynem, náhle zastaví před námi se objeví jeho černé auto. Otevře dveře a prstem zahýbá abych šla dovnitř. Jenže vnitřní hlas mi napovídá abych to nedělala. Nohy mi přimrznou k zemi, ani se nehnu.
"Vee pojď dovnitř, projedeme se po městě, nemáš se čeho bát." Řekne, ale moc přesvědčivě to nezní. Zhluboka se nadechnu a nohám řeknu ať se konečně pohnou. Nastoupím a blesku rychle se zapasuji. Ruce se mi klepou nervozitou. Zayn lehce přejede dlaní po mém stehně. Zachvěji se a mé srdce se rozbuší vášní, ale pak to zmizí. Uslyší naříkající zvuk motoru a skřípot pneumatik. Zayn šlápne na plyn a řítíme se po silnici. Přejede mi mráz po zádech, něco se stane, cítím

Dark Knight

28. listopadu 2013 v 18:24 | Wolfi |  Povídky

Temná noc zmizí a místo ni se objeví zářivý žlutý kotouč, který je doprovázen bílými oblaky. Na zem se začínají snášet bílé vločky. Mé havraní vlasy si schovám do teplé kapuci a zpod mého pláště vytáhnu obrovský meč posetý dračími hlavami.
Čepel je tvořena malými řezáky - jsou tak ostré, že i pohled na ně dokáže způsobit řeznou ránu. Natáhnu ho před sebe a v hlavě si odříkám kouzelná zaklínadla, která způsobí, že místo vloček začnou padat namodralá světýlka. Pokrývají mi celý meč. Vší silou ho zabodnu do tvrdého ledu. Ten se roztříští na milion kousků a začne se z něj klubat obrovské monstrum. Nemá srdce ani krev, pouze kosti. V očích se mu střídají všechny odstíny modré.

Sedmý smyl 1 - Ostrov zasvěcení

28. listopadu 2013 v 12:43 | Wolfi |  Recenze

Ilka Pacovská

Anotace: Jedenáctiletá Hanka žije v Útulném domově. Stejně jako usměvavý devítiletý Sváťa a sebevědomý třináctiletý Rafan. Žijí vedle sebe a vzájemně si pomáhají. Osud jim brzy připraví mnohá nečekaná překvapení a dostane je do víru dobrodružsví. Na Ostrově volby zjistí, že mají sedmý smysl, a začnou studovat v Santaréně. Ocitají se ve světě, o němž se jim ještě nedávno ani nesnilo. Pomáhá jim záhadný Vron a náš trojlístek má stále o čem přemýšlet. Každý z nich je osobností a všichni dohromady jsou bezvadná parta, kterou spojuje přátelství, silný cit pro spravedlnost a snaha porozumět i jiným světům.

Další kresby

28. listopadu 2013 v 9:34 | Wolfi |  Kresby
Ahoj, konečně jsem se zase dokopala k blogu. Dneska jsem se rozhodla, že vám přídám pár kreseb, už to tu dlouho nebylo. Není to nic extra, většinou se nudím ve škole a když se mi to rukou dostane tužka, tak takhle to pak dopadá. Doufám, že se vám aspoň budou trochu líbit :)
Vaše Wolfi

Rhyne And Reason / 1.část

24. listopadu 2013 v 15:09 | Wolfi |  Rhyne And Reason
Otevřu dveře a přede mnou se rozprostře obrovské pódium. Zapnu hlavní světla a zamířím k našim hudebním nástrojů. Vezmu do ruky kytaru a zapnu ji do repráků. Zahraji prvních pár tónů naší nové písničky.
Zítra máme nahrávání a já musím zkoušet. Už týden jsem nezpívala a nevím jak jsem na tom s hlasivkami. Zazpívám pár slov, ujde to ale dokonalé to určitě není. Až mě uslyší kluci, zabijou mě. Zvlášť Liam je hrozně háklivý na tyto věci, ale na jednu stránku ho zase chápu, chce abychom to někam dotáhli a zato ho respektuji. Všechny mám ráda z naší skupiny Rhyne And Reason. Ani nevím jak jsme na tohle jméno přišli.

Nadpisky s Celestiou

23. listopadu 2013 v 13:37 | Wolfi |  Naše tvorba
Ahoj, po dlouhé době. Moc se omlouvám, ale poslední dobou nemám čas. No konečně jsem se rozhodla, že sem musím něco přidat. Nakonec vyhráli poníci. Udělala jsem je bez nadpisků tak kdyby jste je chtěli použít tak si je tam můžete dat sami jaký chcete. To bude asi vše a ještě jednou mě omluvte za neaktivitu.




RECENZE: Mrazení

23. listopadu 2013 v 12:48 | Wolfi |  Recenze

Mrazení

Maggie Stiefvater

Anotace: Romance mezi vlkodlaky. Něžný milostný příběh prodchnutý působivou melancholií a tragikou.
V lesích kolem amerického městečka Mercy Falls u kanadských hranic žijí vlci. Jednoho dne stáhnou z houpačky u nedalekého domu malou Grace. Pokoušou ji, ale vlk se žlutýma očima ji odtáhne do bezpečí. Od té doby dívku vlci fascinují, zvlášť její zachránce. Když o několik let později vlci napadnou Graceina spolužáka, chlapi z městečka vezmou pušky a uspořádají na ně hon. Ještě ten večer najde Grace na verandě svého domu postřeleného chlapce se žlutýma očima. Je to její vlk. Sam žije dva životy. Zimy tráví ve vlčí kůži se svou smečkou, v létě je na pár měsíců člověkem, než ho mráz promění zpátky ve vlka. Každý rok je však doba, po kterou může být člověkem, kratší. Sam ví, že přijde rok, kdy už na sebe lidskou podobu nevezme. Jenže ani on ani Grace se s tím nechtějí smířit, ne teď, když se konečně setkali. Jenže zima se blíží a Sam musí bojovat, aby neztratil sám sebe a taky Grace. Protože tentokrát už to bude navždy.

V šedých tónech Ruty Sepetysové

16. listopadu 2013 v 18:58 | Lucka |  Recenze

Anotace: Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Ale jednoho večera k nim domů vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři.
Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně nenechat se zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky své rodině a také lásce k výtvarnému umění. I přes ohromné riziko si kreslí a zapisuje, co všechno ona a ostatní lidé okolo ní zažívají. Nejdříve kreslí, protože doufá, že se díky obrázkům a vzkazům podaří jejímu otci je najít a zachránit. Později proto, aby uchovala paměť národa a vzdala tak poctu tisícům nevinných lidí, kteří byli odsouzeni k smrti, ať už okamžité při popravách, nebo pomalejší v pracovních táborech.
Linin pohnutý příběh je plný lidské krutosti a nenávisti, ale zároveň lásky a naděje. Otázkou zůstává, zda naděje a láska dokáží udržet člověka při životě a s hlavou vztyčenou dostatečně dlouho…

One way or another | 9. část

11. listopadu 2013 v 7:00 | Wolfi |  One way or another

Vstoupím do baru. Nevím, proč jsem sem znovu přišla, měla jsem jet domů. Ale někdo, uvnitř mého těla mi říkal, ať se mám vrátit. Zápach kouře mě štípne do nosu, ale vydržím to. Je něco málo po půlnoci a je tu snad ještě víc lidí než před tím. Chvílí se nesoustředím a do někoho narazím, ohlédnu se. Je to Louis.
"Promiň," řeknu mu.
"Dobrý, co tu děláš, neodešla jsi náhodou domů?" Zeptá se mě a spatřím v jeho tváři, že ho něco trápí.
"No šla, ale vrátila jsem se. Chci se omluvit Zaynovi, neměla jsem na něj být tak zlá." Sklopím hlavu a dívám se na svoje boty.

RECENZE: Brisingr

10. listopadu 2013 v 15:35 | Wolfi |  Recenze

Brisingr

Christopher Paolini

Anotace: Přísahy, zkoušky oddanosti, mocné síly se střetnou...Bitvou na Hořících pláních boj s Královstvím zdaleka neskončil a zdá se, že v nadcházejícím střetu bude Galbatorixův Jezdec mocným protivníkem. Eragona se Safirou proto čekají další zkoušky v boji, ale v příběhu už nejde jenom o ně…Stejně jako Eragon a Eldest, i Brisingr je plný napětí, nečekaných odhalení a zvratů, ve kterém nechybí ani Safiřin něžný humor. Dlouho očekávaný 3. díl fantasy série Christophera Paoliniho je konečně tady!


[0.5] Kdybych měla nějakou dobu žít v jakékoliv knize, která by to byla?

10. listopadu 2013 v 11:38 | Lucka |  15-ti denní projekt
Ahojda. Poslední dobou fakt nemám na nic čas a nějak mi to proklouzává mezi prsty. No nic, jdeme na pátý den projektu :)
Kdybych měla nějakou dobu žít v jakékoliv knize, která by to byla? Nom. Popravdě si nejsem jistá, jestli je svět v knize, ve kterém bych chtěla nějakou delší dobu pobývat.
Stopro bych chtěla zažít život na vesmírné lodi Universum (Loď mezi hvězdami od Beth Revisové), ale asi bych tam nemohla být déle než pár hodin nebo maximálně dní. Brr. Železo. Všude kolem. U téhle knihy ještě zůstanu - hrozně by mě zajímalo, jak to vypadá na zemi Centauri. Kdo nečetl, možná nepochopí :)
Určitě bych chtěla zažíz všechna magická a neobvyklá místa z knížek, ale jsem stejně nejvíc spokojená s tím co mám. Tímhle úplně normálním, běžným, průměrným světem, kde nejsou žádní dinosauři a bzučilky, které z vás vycucávají vaše kouzlo (Ptačí zpěv). Přece jen, svět má i tak dost temných koutů a zla. Stejně jako magie.


Nadpisky s Scootaloo

9. listopadu 2013 v 13:33 | Wolfi |  Naše tvorba
Ahoj, konečně je víkend a u nás prší tak jsem se rozhodla udělat zase nadpisky. Napsaní ani na kreslení nemám chuť tak jsem si přisedla k počítači a udělala jsem vám nadpisky. Je to s malým poníkem Scootalo ( zajímavý jméno :D ) je to kamarádka Apple Bloom. Doufám, že se vám bude moje tvorba líbit :) přeji pěknou zábavu na našem blogu.



One way or another | 8. část

9. listopadu 2013 v 11:07 | Wolfi |  One way or another
Nastoupím do svého černého bavoráčku a strčím klíče do zámku. Hned na poprvé nastartuje a ozve se zvuk drkotajícího benzínu. Vší silou šlápnu na plyn a auto se z bručícím zvukem rozjede.
Asi za 15 minut přijedu před její dům. Dojdu ke dveřím a krátce zazvoním na zvonek. Po chvilce se otevřou dveře a v nich stojí Skyller. Je snad ještě hezčí.
Dlouhé tmavé vlasy si nechala zaplést do copu. Na sobě má černou koženou bundu, modré triko a černé legíny.
"Ahoj," usměji se.
"Čau." Odpoví mi.

[0.4] Kam bych se vydala, kdybych měla stroj času.

7. listopadu 2013 v 16:27 | Lucka |  15-ti denní projekt
Vlastně nemám ani tušení, kam bych se vydala. Nedělám si moc iluze, že minulost nebo budoucnost jsou o moc světlejší, než součastnost. Takže spíš než že bych měla nějakou konkrétní dobu, ve které bych chtěla být, asi bych se spíš řídila obyčejnou zvědavostí :)

One way or another | 7. část

6. listopadu 2013 v 19:51 | Wolfi |  One way or another
Vstoupím do pokoje a vzápětí si lehnu do postele. Chybělo mi to tu. Naposledy jsem tu byla před 5 lety.
Podívám se na displej mobilu, žádná zpráva ani hovor. Co si to tu vůbec namlouvám to, že mě pozval možná myslel z lítosti. Určitě na mě už zapomněl a volat mu nebudu, nejsem žádná blbka, stejně nebude jeho. Vzdychnu, co jsem si myslela, on je populární a já jsem obyčejná. Možná mě políbil jen tak bez citu. Měla bych něco dělat a hlavně na něj zapomenout. Půjdu se projít to bude nejlepší.

Dračí nadpisky

6. listopadu 2013 v 18:05 | Wolfi |  Naše tvorba
Ahoj, po dnešku jsem se rozhodla, že udělám zase nadpisky ale tentokrát jsem se zaměřila na dráčky. Musím využít každou chvilku kterou mám. Jo, měla bych se učit, ale poslední dobou mě to učení pěkně štve, takže jsem se musela vybít na nadpiscích. Opět doufám, že se vám budou líbit. :)




[0.3] Jak si představuji svou smrt.

5. listopadu 2013 v 20:28 | Lucka |  15-ti denní projekt
Sakra, vždyť já si svoji smrt ani nijak nepředstavuju. To by mě teda zajímalo, proč jsem to tam dávala...
Nom, ale ok, ok.
Možná, že bych chtěla umřít v nějakým pořádným masakru. Křičet, rvát se, pro jednou být úplnej blázen. Chtěla bych umřít a nemít strach. Což se lehko říká, ale hůř provádí, protože si docela živě dokážu představit, jak člověk najednou začne panikařit, když ví, že jde do tuhýho. Doslova.
Je určitě spousta smrtí, který bych si ráda vyzkoušela a zajímalo by mě, jaký to je. Jak se asi člověk cítí, když padá odněkud z mostu? Co když si to v půlce rozmyslím? A jaký to je, dát si zlatou ránu? Prostě bum a ticho, nebo vám to alespoň pěkně zašumí v krvi? Jaký to je užrat se k smrti? Nebo umřít ve spánku? Co je to poslední, na co budu myslet? Co bude to poslední, co uslyším? Zavřu oči? Poběžím tunelem za světlem, nebo se to jenom říká?
Vlastně jsem docela zvědavá, když už na to přijde, ale nic z toho nehodlám zkoušet ani se v tom vrtat. Přece jen, tohle je docela (úplně) definitivní rozhodnutí a já tu hodlám strašit ještě sakra dlouho! :)

RECENZE: Eldest

4. listopadu 2013 v 18:04 | Wolfi |  Recenze

Eldest

Christopher Paolini

Anotace: Šíří se temnota, přichází beznaděj, vládne zlo ...
Pokračování fantasy bestselleru Eragon z pera Christ Ztrácí jistotu, neví komu může věřit a osud království, v němž temná ruka krále rdousí veškerý vzdor, leží i nadále právě v jeho rukou... Druhý díl série Odkaz Dračích jezdců.ophera Paoliniho opět dobývá svět! Eragon cestuje se Safirou do elfského města Ellesméry, aby podstoupil výcvik v kouzlení a boji, životně důležitých dovednostech Dračího jezdce.







One way or another | 6. část

4. listopadu 2013 v 17:52 | Wolfi |  One way or another
Až po chvilce si uvědomím, co jsem udělal. Políbil jsem ji, ale vždyť chodím s Perrie. Ale poslední dobou nám to neklape, zvlášť ke všemu když jsem potkal Skyller. Nemůžu přestat na ni myslet. Každý den se mi o ni zdá.
Její hnědé lesklé vlasy, které ji spadají do její krásné tváře. Její ohnivě hnědé oči, vždycky když se do nich podívám jako bych se ztratil. Vždycky když ji vidím, je to jako zemská přitažlivost, najednou už tě nepoutá země a já bych udělal cokoliv.

Duhový peklo :)

4. listopadu 2013 v 17:26 | Lucka |  Naše tvorba
Zdravím :) Dneska jen zrychleně, za chvilku odjíždím - takže tady jsou nové nadpisky v duhovém provedení s celou základní MLP rodinkou v chibi stylu :)