Červenec 2013

RECENZE: Stmívání

30. července 2013 v 10:04 | Lucka |  Recenze

"Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Milenci balancují na ostří nože mezi touhou a hrozným nebezpečím."

Wolf´s dream - 1. kapitola

29. července 2013 v 14:00 | Lucka |  Wolf´s dream

"Sio? Sio?! Vstávej sakra!" Mámin hlas prořízne ticho a v příštím okamžiku vrazí do mého pokoje jako vlna tsunami. Sotva do šera proniknou vlezlé paprsky slunce, když roztáhne závěsy, už zase letí ven a rozčileně něco brebentí.
Stačí, abych se podívala na budík na nočním stolku a je mi jasné, že zase zaspala a tátu nenapadlo ji vzbudit, takže má zpoždění jak ona, tak i já. Do podobných situací se dostáváme až úzkostlivě často a přesto není schopná koupit si budík, který zvoní o něco hlasitěji.

Aktuálně :)

28. července 2013 v 12:30 | Lucka |  Novinky
Ahoj!
Po dlouhém přemýšlení a psaní a znovu přemýšlení, jsem se rozhodla na blogu rozjet povídku na pokračování :)
Většinou, když se v mé hlavě něco takového zrodí, znamená to, že se tím stanu naprosto posedlá (ano, to se skutečně stalo, ale nijak mě to nepřekvapuje) a vydrží mi to zhruba do té doby, než mě nenapadne něco lepšího... Tenktokrát je to snad ještě horší než obvykle, ale já doufám, že o to déle mě to bude bavit. Jsou části, které mám tak přesně proplánované, že doslova slintám nad tím, až se k nim dostanu a nebudu vám lhát - ano, píšu to hlavně pro sebe :)

Wolf´s dream - upoutávka

28. července 2013 v 11:46 | Lucka |  Wolf´s dream

Žal ve mě narůstá náhle a divoce, plazí se mi po těle, chvěju se pod jeho náporem a dusím výkřiky, které se derou na povrch. Přes slzy nevidím ani na krok, pálí mě v očích a lechtají v koutcích úst. Skrčím se, aby ten tlak povolil, ale bez výsledku. Všude kolem je tak příšerný hluk. Praskot kostí skoro neslyším, ale znatelně ho cítím pod kůží spolu s narůstající bolestí.

*****

Patnáctiletá Sia je jiná - krásná, chytrá, oblíbená... Její život je na první pohled perfektní a bez jediné chybičky - snad až na rodinu, která je plná lží a předstírané lásky. A pak, ze dne na den, se z něžné holky stane monstrum, které nezná hranice a je odhodlané ničit.

Dokáže Sia ovládat bestii, která s ní zmítá? Obhájí přátelství s Andym, které je křehké stejně jako hranice mezi ní a vlkem, který v ní dřímá? A dokáže udělat svoji životní volbu?

RECENZE knihy: Všechny barvy Země

25. července 2013 v 17:22 | Lucka |  Recenze
Všechny barvy Země
Beth Revisová


"Amy a Syn konečně opustili skličující zdi vesmírné lodi Universum. Jsou připravení začít znovu, vybudovat si nový domov - na Zemi Centauri, planetě, ke které musela Amy plout přes celý vesmír. Ale nová Země není rájem, v který doufala. Jsou tu obrovští pterodaktylové, květiny, jejichž vůně vás paralyzuje, a tajuplné ruiny, které skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá. A největší tajemství? Že by na této planetě nebyli sami? A pokud chtějí zůstat, budou muset bojovat!"

Pro ANA blogy?! No do háje....

22. července 2013 v 11:18 | Lucka |  K tématu týdne
Upřímě řečeno jsem se o anorexii nikdy příliš nezajímala. Nemám pocit, že by se mě to týkalo - sama se sebou jsem co se váhy týče spokojená a nemám potřebu hubnout a už vůbec ne se nějak omezovat v jídle, protože, co si budeme povídat, já prostě jím hrozně ráda a jím hodně.
Samozřejmě jsem o tom párkrát přemýšlela, viděla jsem odstrašující filmy, fotky a četla jsem články o anorektičkách. Ovšem pojem "pro ANA blog" jsem objevil až dnes, když jsem se koukla, jaké je nové téma týdne.
No, co na to teď říct? Kdybych si neprošla jiné blogy, tak asi ani nevím, že jsou to blogy, které si vedou dívky, které trpí anorexií. A co hůř - že na těchhle stránkách si navzájem radí, jak víc zhubnout a podporují se.

Modrá je dobrá... Růžová lepší!

21. července 2013 v 12:31 | Lucka |  Naše tvorba
Čaute! :)
Dneska je mimořádně krásně - možná proto se můj notebook rozhodl, že nebude pracovat a já do něj už půl hodiny (no jo, přeháním) mlátím a pomalu se připravuju na svůj první infarkt.
A navíc, a to mě deptá ještě víc, mám vážné podezření, že Justin Bieber je mimořádně plodný (ať už je to holka, kluk nebo hermafrodit...). Jenom během dnešního odpoledne jsem se zděsila 1D, Adama Mišíka a teď nějaké další strašně cool mladé hvězdičky, která má sice celkem dobrý hlas, ale obléká se přesně jako on a o těch... omg, vlasech radši ani nemluvím.
Ne, vážně - hudba jde do kytek.
Fajn, trochu jsem se vyzuřila zběsilým mlácením do klávesnice a ulevilo se mi :) Teď se můžeme kouknout na zoubek tomu, proč dneska (znovu) píšu :)
Jak jsem psala níž, koupila jsem si tenisky, které byly bílé (ne moc dlouho, hodně rychle zhnědly :D) a chtěla jsem si s ními trochu pohrát. No, jak jsem si usmyslela, tak se stalo.

RECENZE: Ukolébavka

21. července 2013 v 11:10 | Lucka |  Recenze
Ukolébavka
Sarah Dessenová


"O lásce už jsem neměla žádné iluze.
Přicházela a odcházela, ranila, a někdy taky ne.
Lidé nemají být spolu navěky, bez ohledu
na to, co se zpívá v písních."

Remy nevěří v lásku, a ostatně proč by měla? Její matka se se popáté vdává a její otec, kterého nikdy nepoznala, ji zanechal jen jednu ubohou píseň - Ukolébavku, kterou si lidé tak často a tak absurdně nechávají hrát na svatbách.

Remy ale věří na zábavu, a tak o kluky nemá nouzi, s kamarádkami chodí pařit a vůbec si užívá života. Přesně podle plánu, s cynismem, nadhledem a jistou dávkou blahosklonnosti nad city ostatních. Pak se ale v jejím životě objeví Dexter a snaží se jí převrátit život vzhůru nohama. Otázkou je, zda o to ledová královna Remy vůbec stojí…

RECENZE: Alchymie věčnosti

16. července 2013 v 13:28 | Lucka |  Recenze
Alchymie Věčnosti
Avery Williamsová


"Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Serafina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší…"

Tenisková mánie....

15. července 2013 v 19:54 | Lucka |  Náš svět
Ahoj :)
Včera jsem se stavovala v Lidlu, kde jsem si koupila super levné, ale jinak super nudné tenisky :) Vím, že bílá je základ, ale co si budeme povídat, prostě nepraktické pro takového magora, jako jsem já :) když jsem si v nich dnes "vyšla" na dvou hodinovou procházku s kamarádkou a jejím tříletým labradorem k řece, vrátila jsem se v čemsi mokrém a totálně špinavém :D takže řešení je asi celkem jasné - prostě si je nějak obarvím nebo něco, protože jinak to není možné :)


RECENZE: Zasvěcená

14. července 2013 v 10:15 | Lucka |  Recenze
Zasvěcená
Cynthia Handová


"Celé měsíce se Clara připravovala, aby naplnila své poslání. Ale nic ji nedokázalo připravit na volbu, kterou musela učinit ten osudový den. A zjistila, že být částečně anděl není tak jednoduché, jak si myslela.Nyní, rozpolcená mezi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vztahem k osudem předurčenému Christianovi, se Clara musí vypořádat s šokujícím odhalením: Někdo, koho miluje, zemře během několika měsíců. Budoucnost je nejistá a komplikovaná a jedinou věcí, kterou ví jistě, je, že vše spalující oheň byl jen začátek."

Nový dessing blogu je na světě :)

13. července 2013 v 17:42 | Lucka |  Novinky
Čauky :)

Jak jsem se už stihla zmínit, vrhla jsem se na úpravu dessingu blogu. Původně jsem se s tím chtěla víc popiplat, ale nějak z toho sešlo - jednoduše jsem neměla náladu a jak se říká, v jednoduchosti je krása, tak proč to zbytečně přehánět? :)

Letní lenošení :)

12. července 2013 v 18:35 | Lucka |  Náš svět
Ahoooj :)

Jak si užíváte prázdniny? ;) Já bohužel musím říct, že je to celkem slabota :/
Možná to bude už tím, že jsem se na ně ani netěšila a radši bych byla s lidma ze školy, než tvrdnout doma :D
Ale tak, nebudu si tu stěžovat, že? Přece jenom je fajn, že nemusím vstávat v šest a večer můžu čučet do bedny jak dlouho chci (stává se ze mě závislák za televizních seriálech).
Jinak je ale situace dost k pláči, protože se měním v šíleného lenocha... Ani ne tak co se sportů týče - každý den sedím na kole a nebo cestuju pěšky po městě a tiše závidím zhuleným deváťákům z mamčiny bývalé třídy - ale hlavně pokud jde o čtení a podobně intelektuální činnosti.