Únor 2013

Asi bych měla...

28. února 2013 v 17:16 | Lucka |  Náš svět
Lenost je něco opravdu, opravdu příšerného! A já s ní bojuji a neustále prohrávám...
Nechce se mi psát, nechce se mi fotit, kreslit, chodit, číst. Nechce se mi vlastně vůbec nic. Nejradši bych sebou plácla do postele a jen tak ležela. A cpala do sebe sladkosti :)


Nekonečno... vesmír... život - to, co mě děsí

26. února 2013 v 19:19 | Lucka |  K tématu týdne
Pod slovem nekonečno si představím prázdnotu. Nekonečnou a ničivou prázdnotu, tmu, ticho a žádný vzduch. A zdá se mi, že se udusím. Že se zblázním.

RECENZE knihy: Loď mezi hvězdami

26. února 2013 v 18:47 | Lucka |  Recenze
Loď mezi hvězdami
Beth Revisová


"Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby "zmrazený pasažér" na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.

Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít. A pokud rychle něco nepodnikne, její rodiče budou další na řadě. Proto teď musí co nejrychleji rozluštit skrytá tajemství Universa. Ale na jejím seznamu podezřelých figuruje i jediný člověk, na kterém jí záleží: Syn, budoucí vůdce lodi a láska, která přišla znenadání."


RECENZE: Léčba koněm

16. února 2013 v 17:12 | Lucka |  Recenze
Léčba koněm
Rupert Isaacson


"Kniha je skutečným příběhem Ruperta Isaacsona, rodáka z Jižní Afriky, jemuž se v americkém Texasu narodí syn Rowan. Rodina si s Rowanovou výchovou neví rady a nakonec se zjistí, že chlapec má autismus. Rupert však zjistí, že na jeho syna příznivě účinkují dvě věci: jízda na koni a domorodí léčitelé. Proto se rozhodne podniknout se svou ženou a synem cestu do míst, kde se odpradávna stýkají koně a šamanismus: do Mongolska. Kniha je fascinujícím příběhem této cesty - cesty za uzdravením syna. Kniha poprvé vyšla v roce 2009 a stala se bestsellerem, který už byl přeložen do několika jazyků. O rodině Isaacsonových a jejich cestě do Mongolska byl v roce 2009 také natočen filmový dokument.
Rupert Isaacson se narodil v Londýně, ale vyrostl na koňské farmě v Jižní Africe. Žije v americkém Texasu a dříve se živil především jako poradce v oblasti chovu koní a autor cestopisů. Po úspěchu knihy Léčba koněm se stal světoznámým a věnuje se dnes propagaci hipoterapie. "

RECENZE knihy: Proměna

15. února 2013 v 15:34 | Lucka |  Recenze
Proměna
Margaret Mahyová


"Od chvíle, kdy Laura spatřila svou podivně proměněnou tvář ráno v zrcadle,tušila, že se stane něco zlého. Nebylo to poprvé, co byla takto varována. Tentokrát však jde o život jejího malého bratra Jacka. Dotek Carmody Tiquea s krutýma očima z něj postupně vysává životní energii. Podstoupí Laura pro jeho záchranu rituál, který její život navždy promění?"

Proč jsme takoví?

13. února 2013 v 16:04 | Lucka |  Náš svět
Všímám si toho čím dál častěji... i když si nemyslím, že by to byl nějak nový problém. Jen jsem na to už strašně alergická a dokáže mě to neuvěřitelně znechutit.
O čem mluvím? Mluvím o našem chování, o tom, že když někdo napíše nebo řekne svůj názor, který se neshoduje s tím naším, my ho okamžitě sprdneme jako malé děcko a dáme mu "cenu" idiota roku. O tom mluvím.
Mluvím o tom, že nejsme schopni se navzájem tolerovat. A to mě hrozně moc mrzí... Protože nás to neuvěřitelně rozděluje, tvoří to mezi námi propast, která jednou bude tak hluboká, že už ji nikdo nepřekoná.

Lepší prázdniny jsem si snad ani nemohla přát...

13. února 2013 v 11:02 | Lucka |  Náš svět
Je úterý odpoledne, venku napadnul sníh a moje fenka teď určitě čekám kdy vyjdu z domu a půjdeme se vyblbnout někam ven... To se ale nestane, protože jsem nemocná. A nas... ehm, naštvaná :)
No, abych si trochu zpříjemnila den, dělám spoustu blbostí, které ve výsledku vůbec nedávají smysl, ale aspoň si připadám trochu užitečně. A pak mě napadlo, že bych se mohla začít trochu věnovat blogu :)

Projekt Můj hrdina - aneb když už, tak už!

10. února 2013 v 13:46 | Lucka |  Projekt Můj hrdina
Projekt Můj hrdina - i na mém blogu...
protože učitelka češtiny to asi dostatečně neocení.

TÉMA TÝDNE: Realita?

9. února 2013 v 14:00 | Lucka |  K tématu týdne
Realita. Co to je? Co znamená? Běhá mi z ní mráz po zádech. Protože ji neumím změnit. Realita je snad jen minulostí. Protože to co se právě děje, jakoby snad ještě nebylo reálné. A budoucnost jakoby nebyla.

Home! Sweet home!

9. února 2013 v 7:27 | Lucka |  Náš svět
Home! Sweet home!
Konečně jsem doma :) po týdnu na horách je to jako balzám na duši(a nějaký balzám na tělo budu muset najít, protože jsem šíleně rozlámaná!). Ovšem je pravda, že lyžování bylo skvělé :)