Leden 2013

Leden je za námi! Co přinesl pro veřejnost i pro mě?

31. ledna 2013 v 20:05 | Lucka |  Náš svět
Uf uf :) koho by napadlo, že leden uteče tak rychle?
Bylo toho mírně řečeno hodně... Volby - už ty samotné zamíchaly celou naší společností. A pak kvanta dalších věcí...

RECENZE: Tygrova stezka

31. ledna 2013 v 17:24 | Lucka |  Recenze
Tygrova stezka
Tygří sága
Colleen Houcková


"Víra. Důvěra. Touha.Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku? Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince.Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.Tygrova stezka je strhující pokračování tygří ságy, v níž se trojice hlavních hrdinů dostane zase o krůček blíž k prolomení prastaré kletby, která je svazuje."


Divadelní hra - Tři v tom

29. ledna 2013 v 19:55 | Lucka |  Recenze

"Rozkošný příběh, na jehož začátku se setkáváme se třemi mladými dámami, které se vinou svých nápadníků dostaly do prekérní situace, prostě "jsou v tom", je plný bláznivých situací, v nichž se trojice milenců pokouší dostat k sobě i přes nevůli rodičů a osudu."

Mířím do divadla :)

28. ledna 2013 v 17:11 | Lucka |  Novinky
Ahoj :)
Rozhodla jsem se trochu přehodnotit to, o čem chci psát a co budu psát... a napadlo mě, že by nebylo od věci sem tam napsat nějakou recenzi i o filmu nebo divadelní hře :)

Zelená jako smaragd - pokračování trilogie Drahokamy už je za dveřmi!

28. ledna 2013 v 15:03 | Lucka |  Novinky
Už se to blíží :) pokračování trilogie Drahokamy - Zelená jako smaragd!
Pojďme nakouknout, co nás v závěrečném díle čeká...


"Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)"

RECENZE: Tajemství Černého údolí

27. ledna 2013 v 7:00 | Lucka |  Recenze
Tajemství Černého údolí
Sabine Giebken

Tajemství Černého údolí

"Lotta a její nevlastní sestra Nora se vydávají na Island, kde hodlají strávit dobrodružné prázdniny v sedle. Nora už se nemůže dočkat, až si sedne na pravého islandského koně. Lotta si ale není vůbec jistá, jestli se jí tyhle prázdniny budou líbit. Pověst o trollech v opuštěném a zamlženém Černém údolí jí nahání hrůzu. A ukáže se, že ten týden bude ještě dobrodružnější, než si Lotta vůbec dokázala představit. Počasí je nepředvídatelné a zrádná mlha se objevuje často a bez varování. A do toho Lottě připadá, že jezdce někdo tajně sleduje.
Pak její nová kamarádka Tinna zmizí beze stopy…"


Kniha Pandemonium se pomalu blíží

26. ledna 2013 v 18:00 | Lucka |  Novinky
Konečně je to tady - pokračování jedné z mých nejoblíbenějších knih - druhý díl knihy Delirium, který "vystupuje" pod jménem "Pandemonium".


"Po útěku, při němž Alex umírá, se Lena ocitne v Divočině a musí se smířit s faktem, že vše, co doposud prožila, lidi, co znala - to všechno je už jen minulost a neexistuje žádné předtím. Připojuje se ke skupině Nežádoucích, kteří mají v úmyslu proniknout do světa "za plotem", kde se zúčastní velké demonstrace. Tu uspořádal ABAD - Amerika bez amor deliria - organizace hlásající nevyhnutelnost léčby. Když se však Lena setká s Julianem, synem zakladatele ABADu, klukem, jenž zosobňuje všechny její hodnoty, ani netuší, že se jejich osudy zkříží víc, než by si kdy pomyslela."

RECENZE: Delirium - kniha o lásce ve světě bez lásky

26. ledna 2013 v 14:00 | Lucka |  Recenze
Delirium
Lauren Oliver


"Dříve si lidé mysleli, že je láska dobrá věc. To bylo předtím, než na ni vědci objevili lék. Lidé nechápali, že když vám jednou láska oblaží mysl a rozproudí krev, není úniku. Teď je všechno jinak, vědci ji dovedou vymýtit a vláda požaduje, aby se všichni občané v den svých osmnáctých narozenin podrobili speciálnímu lékařskému zákroku, díky němuž by měli být vůči lásce imunní. Lena Halowayová se na ten den vždy těšila. Život bez lásky přece znamená život bez bolesti, bezpečný a předvídatelný. A šťastný..."


RECENZE: Modrá jako safír - Láska nezná čas

26. ledna 2013 v 7:00 | Lucka |  Recenze
Modrá jako safír
Láska nezná čas
Kerstin Gierová


"Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!"

TÉMA TÝDNE: Změny

25. ledna 2013 v 16:54 | Lucka |  K tématu týdne
Změna sem, změna tam. Jsou tu pořád, den co den, hodinu co hodinu... Když se nad tím zamyslíme je to neuvěřitelně děsivé - nejvíc děsivé na tom je, že píšu článek o změnách a s každým slovem se změní moje představa o tom, co vlastně psát chci.

RECENZE: Rudá jako rubín - Láska nezná čas

25. ledna 2013 v 16:19 | Lucka |  Recenze
Rudá jako rubín
Láska nezná čas
Kerstin Gierová



"Žít v rodině, která je samé tajemství není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem."

RECENZE: Deník Anne Frankové - city jako důkaz hrozné doby

19. ledna 2013 v 18:00 | Lucka |  Recenze

Deník Anne Frankové
Jsou knihy, které je dobré si přečíst a to nejen proto, že tím zabijete čas a rozšíříte svoji slovní zásobu. Deník Anne Frankové by si měl přečíst každý, aby se přestal litovat, pochopil, že se vlastně nemá tak špatně - vždyť kolem sebe máme lidi stejného věku, jako jsme my a se stejnými problémy. A můžeme vyjít z domu a dýchat čerstvý vzduch, běhat, křičet. To ona nemohla.